Over ons

We werken zoveel mogelijk met verse producten en leveranciers uit onze directe omgeving zoals: onze lokale groenteman , verse slager , champignons van onze plaatselijke champignon-teler , onze plaatselijke horeca-leverancier enz.

In de Zomermaanden beschikken we over een ruim terras met zestig zitplaatsen waar fietsers en voorbijgangers kunnen genieten van een lekker bakje koffie of een andere heerlijke versnapering . Voor de kids staat er een grote klim-aap die we de naam “Heijs Epke ” hebben gegeven en voor de hele kleintjes hebben we altijd een grote kist met duplo-blokken klaarstaan . En we hebben niet alleen frites en snacks , maar ook verschillende schotels waaronder diverse schnitzels , saté van de haas , onze Heijse kip , maaltijdsalades , verschillende belegde warme en koude broodjes en niet te vergeten onze altijd zelf gemaakte soepen . Ook maken we ons gehaktballen al jaren zelf naar eigen recept en dan hebben we het nog niet gehad over ons Heijs Boutje (een soort lihanboutje, maar dan anders ). Ook kunt u in de zomermaanden genieten van onze heerlijke verse softijs , milkshakes of ijs met verse aardbeien en slagroom.

Heijen is bij de meeste mensen bekend om Centerpark het Heijderbos maar heeft daarnaast ook een mooi omgeving met veel natuur en mooie maasvlaktes . We hebben in Heijen ons eigen dorpsommetje het ‘Hé.js Ru.ndje’.

Heijs Hepke Cafetaria Restaurant
Heijs Hepke Cafetaria

Het ‘Hè.js Ru.ndje’ brengt u naar diverse mooie plekjes in en buiten het dorp Heijen. U kunt genieten van een afwisselend landschap met veel natuurschoon en interessante cultuurhistorische elementen. Tijdens uw wandeling passeert u o.a. het romantische kasteel van Heijen. Op de dijk achter het kasteel en bij een oude bocht van de Maas hebt u een prachtig, weids uitzicht op de omgeving. In de oude Maasheggen, die de landerijen en weilanden markeren, huizen allerlei vogels die zich graag laten horen.

Het ommetje loopt verder door een fraai bos- en stuifduinengebied met een rijke flora en fauna. U treft daar ook een bijzonder natuurgebiedje aan, genaamd ‘De drie vijvers’. Dit zijn restanten van een oude Maasarm. Er komen diverse bijzondere waterplanten en amfibieën in voor. Daar de vijvers dicht dreigden te groeien zijn ze recentelijk flink opgeschoond. Tevens hebben vrijwilligers de begroeiing rondom verwijderd, wat ten goede komt aan het op peil houden van de waterstand in de vijvers. Om dit mooi opgeknapte natuurgebiedje onder de aandacht van wandelaars te brengen is er – als onderdeel van het ‘Hè.js Ru.ndje’ – een wandelpad langs de vijvers aangelegd.

In het pinsterweekend zijn er weer de Heisa-feestdagen met op vrijdag een kinderdisco , zaterdagavond een geweldige feestband en op zondag elk jaar een ander thema met muziek , kinder-activiteiten en demonstraties . Wilt u meer weten over Heijen zie : www.heijen.info

Genoeg redenen om van al dat lekkers te genieten op ons terras na een dagje mooi Heijen en omstreken .

tot dan